Wednesday, 28 December 2016

CUKUPKAH SEKADAR MAKAN BUAH DAN SAYURAN UNTUK KESIHATAN


Nutrien pada sayuran dan buahan zaman sekarang  ni tak sama macam dulu-dulu. Ini kerana :


👉 tanah yang diguna berulang kali menyebabkan nutrien dalamnya BERKURANG ini sekaligus memberi kesan pada nutrien buah-buahan dan sayur-sayuran tersebut. ialah tanah tak sempat nak subur kita dah sibuk menanam lagi. tentulah nutrisi pada buah atau sayuran tu berkurang.
👉 penggunaan racun seranggan dan baja kimia yang berleluasa menyebabkan kita terdedah dengan bahan yg bahaya.

👉 cara kita menyediakan makanan juga boleh menyebabkan kerosakkan dan nutrien termusnah. Cthnya masak dalam haba yg ckp tinggi.

 Semburan racun. kita tengok cara penyimpanannya di shopping mall kita tengok sayur begitu segar dan cantik. Itu tandanya terdapat pengunaan semburan racun..

👉 buahan juga dah kurang vitamin kerana cara buahan yang banyak vitamin adalah buah yang ranum dipokok bukan yg ranum akibat dari peram dengan ubat kabak.


Sebab itula saya menyarankan untuk mengambil suplemen SEPERTI

VITALEA, ia mempunyai 28 nutrien termasuk 12 vitamin dan 9 jenis galian. Jika di amalkan dalam jangka waktu yang lama ia boleh mengurangkan risiko penyakit jantung, stroke, dan penyakit2 vaskular lain.


Lagipun bagi saya suplemen bukan setakat suplemen tapi keperluan. Jadi pada anda yang berminat boleh menghubungi azimah ditalian 0196173299 ataupun boleh klik icon dibawahATAU

Anda boleh dapatkan harga yang lebih murah  15% hingga ke 20% ke atas segala barangan shaklee dengan mendaftar sebagai ahli. 


untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi seperti tertera dibawah:

Pengedar Sah Shaklee Paka: Azimah Tahir (Shaklee ID:1121584)

0196173299 (Whatsapp /  sms)

naziet83@gmail.com

cod: Business Park Paka


No comments:

Post a Comment