Search This Blog

Wednesday, 28 May 2014

SALES oh SALES

Sedang molek menghayati trafix ke tempat keja...tetiba mate tertangkap pada advertisement..below...

gambar ambil daripada link Malaysia Promotion.

Philip Malaysia buat clearance sale.. dari 6th June hingga 8th June 2014..pada yang berdekatan mari r ramai2 pakat kelik KLCC..kita shopping barang elektrik pula....

Hari ini pun bace PAPER ade sales di KLCC & outlet terpilih untuk Salvatore Ferragamo  

dan  


gambar ambil daripada link Malaysia Promotion.

 Pada rakyat jelata.yang nak merasa memakai brand depa ni.. mari la pakat borong ramai2..
Ambe tolong hebah kang aje..

Ok Bye...


Thursday, 22 May 2014

DIET TIP: AIR KOSONG TAPI LEBIH BERASA

Sekadar perkongsian selalu terima tip-tips ni daripada link ni...Womens Healths dan daripada kawan Muko Buku dengan rase nak ber kongsi ini tips untuk saya guna pakai.. yerla.. sy ni mane nak minum air kosong atau air masak ni... . kepada sesiapa yang mengalami problemazzz same.. mari kita cube tip ni sambil minum air kosong yang eeyarrrkkk ni.. tranform kan air kosong kita ke air yang lebih berkhasiat n leh jadi kuruszzz... kate nye....


1. Air Cinnanmon.
 
Tips asal daripada TheKitchn: Reneh batang kayu manis dalam secawan air, air renehan tu kita campur la dengan dengan air sejuk dan ais. Bukan sahaja air berperisa sedap, tetapi kayu manis datang dengan pelbagai manfaat kesihatan sendiri.


2. Steep Herbs
Ini kita tambahkan je daun pudina atau daun selasih kedalam air kita.. kalau rajin tambah limau ke atau tambah lemon..ini pun bagus.. boleh kurus wei... tp xperlu tambah gula r...ok..tak caye leh bacae je kat laman ni...TIPS

ini gambar dr Mr. Google je..

Atau korang boleh try infuser water.. Ini pn kengkawan dok share kat laman muka buku.. so share 2 la aper yang patut....sesape nak cube.. leh  try resipi kat bawah..


3. Teh hijau, pudina, dan limau - Untuk membakar lemak, penghadaman, sakit kepala, kesesakan dan penyegar nafas.
 
4. Strawberry dan kiwi -. Untuk kesihatan kardiovaskular, perlindungan sistem imun, peraturan gula darah, penghadaman.
 
5. Timun, limau, dan lemon - Untuk water weight management, kembung, kawalan selera makan, penghidratan, penghadaman.
 
6.Lemon, limau, dan oren -. Untuk penghadaman vitamin C, pertahanan imun, pedih ulu hati, (yg niminum pada yang suam atau pada suhu bilik)

Elok untuk hidrat & Detox.. Buah-buahan tu kalau boleh rendam kan lah dulu 30 minit baru la ade kesan nye..

Untuk memudah kan korang.. Infuser Water ni dah ade bottle tersendiri yang memudahkan korang...korang guna  Mr. G.. banyak link yg menjual bottle ni..contoh nye macam ni...
gambar dari link Infuser Water Bottle

ok la... bye...

Wednesday, 14 May 2014

TO ACTIVE N ACTIVATE

Setelah  memendam rase n rase tak boleh nk buat blog ni.... akhirnya diri ni kembali mengagah untuk mencipta sesuatu di blog sndri... so try to keep self in track dgn bloger-bloger yg lain..banyak bace blog saudara-saudari... so bnyak la cube copy paste cari inspiration n teladan yng boleh dimasukkan kedalam blog sndri ni.. mmg xterlyn n trkejar..yela dorang kan hoursewife.. bloger sepenuh mase...sy ni dgn keja lg.. bljar lg.. dengan 2 boyz nye.(Ini semua alasan).... ok2 WatEver....

Conclusion..Motivate..ActiVate...to inspire other....

Tunggu cerita2 menarik di blog ini...(hope bukan omong kosong lg...)



 Sambil tu meh layang lagu dari lalah Hatway.... i'm coming back...


Never dreamed that it would be like this
Never knew that I could ever miss
I've been thinkin' bout the way it was
How we used to share each other's love
I can feel you callin' out to me
I can sense the love you really need
Don't know how we got to be this way
But I do know something's got to change
I wanna be there for you through the thick and thin
To the very end
So when you feel the need for love
Reach out and call me
I'm gonna' be by your side, day and night
Through the rest of my life
So open up your heart for me
I'm coming back for you
I'm coming back just to give you my love
There's a part of me that lives in you
I'm coming back just to give you my love
Loving you's the best thing I can do
Was a time when lovin' used to be
All the subtleness of you and me
Now with every passing day I find
It was a fool's mistake to run and hide
I can feel you in the air I breathe
You're the center of each thought I think
Now there's only one thing left to do
And that's to find my way back to you.
I wanna' be there for you through the thick and thin
To the very end
So when you feel the need for love
Reach out and call me
I'm gonna' be by your side day and night
Through the rest of my life
So open up your heart for me
I'm coming back for you
I'm coming back just to give you my love
There's a part of me that lives in you
I'm coming back just to give you my love
Loving you's the best thing I can do
I'm coming back, I'm coming back
I'm coming back, I'm coming back
I'm coming back, I'm coming back
I'm coming back, I'm coming back
I'm coming back, I'm coming back
I'm coming back, I'm coming back
I'm coming back, I'm coming back
I'm coming back, I'm coming back
I'm coming back, I'm coming back
I'm coming
Songwriters
Taylor, Gary
Published by
Lyrics © EMI Music Publishing

Ok... sampai disini....tatatititututu....tgu esok plk...