Tuesday, 19 February 2019

Event Shaklee Untuk Febuari 2019

Assalamualaikum semua,

Entry kali ini saja nak share tentang aktiviti daripada Shaklee dan personal group aktiviti dalam Shaklee



Itu aktiviti wajib daripada HQ Shaklee

yang ni pulak antara aktiviti daripada Leader Personal Group Shaklee 




Best kan!

Yang nak join aktiviti macam ni boleh contact azimah for more detail ye.
Upcoming event nanti azimah upload kan awal awal senang yang mana nak join.


Azimah Tahir
Shaklee Independant Distributor
Malaysia, Terengganu Paka
SID No.: 1121584


CARA RENDAHKAN GULA DALAM DARAH UNTUK PESAKIT KENCING MANIS

 Benda baik kena selalu share. Macam azimah share kebaikkan Suplemen Shaklee dengan keluarga.
Terutamanya mak azimah yang ada masalah kencing manis. Kat sini azimah nak share kan kebaikkan suplemen yang mak ambil untuk membantu mengawal seterusnya mengatasi masalah kencing manis mak azimah.



Vivix

Suplemen yang paling azimah suggest untuk mak iaitu Vivix. Vivix ini dia kaya dengan kebaikkan Polifenol dan Resveratrol iaitu antioksidan dan antipenuan. Vivix dihasilkan daripada

  • Polyganum Cuspidatum
  • Anggur Muscadine
  • Elderberries Eropah
  • Lobak ungu


Kalau semua nak tahu, Kebaikkan polifenol terdapat dalam Vivix ni dah banyak kajian dibuat. Korang boleh baca >>>DISINI<<<

Itu antara nya, banyak lagi kajian menunjukkan kebaikkan polifenol ni. Boleh rujuk senarai pada gambar dibawah.


MACAM MANA POLIFENOL INI BERTINDAK?



1. Mengawal penyerapan glukosa - Glukosa yang terhasil akan diserap dengan kebaikkan polifenol dan mengawal kadar glukosa dalam darah.

2. Meningkatkan Sensitiviti Insulin - Polifenol ni ia membantu meningkatkan kepekaan insulin. So bila kita makan sesuatu, insulin ni akan lebih sensitif untuk bertindak agar glukos tak naik tinggi sangat atau turun rendah sangat. 
Yang ni pun ada kajian. Boleh baca >>>>DISINI<<<<

3. Merangsang rembesan insulin

4. Meningkatkan penguraian glukosa - Glukosa dalam darah perlu diuraikan untuk dijadikan tenaga. Bila tak diuraikan dengan baik ni yang meningkatkan gula dalam darah. Boleh baca kajian ni >>>>DISINI<<<<


Sebab tu azimah sangat sarankan pengambilan Vivix ni untuk mak. Alhamdulillah, sekarang mak lebih bertenaga dan sihat. teringat kisah mak bawa Vivix ke kemboja. Mak bagitahu, mak makan macam macam tapi asbab Vivix mak tak rasa macam adalah masalah kencing manis. (Yang memberikan kesihatan tu dari ALLAH). Masa mak cakap macam tu rasa gembira dapat tolong mak bagi Vivix ni. Faham faham la orang ade masalah kencing manis ni, Makan lebih naik kencing manis, tak makan naik pitam. Jadi dengan pengambilan vivix ni, pengambilan dan pengedaran gula dalam darah mak stabil dan makin  bertenaga.

Jadi azimah sangat sarankan semua mencuba vivix ni untuk kesihatan.

Sharing antara feedback penguna vivix untuk pesakit Diabetes







Untuk semua yang nk dapatkan vivix  ni boleh hubungi azimah di talian seperti dibawah

Azimah Tahir
Shaklee Independant Distributor
Malaysia, Terengganu Paka
SID No.: 1121584
Instagram: sicantik_shaklee

untuk pembelian  terus dari HQ Shaklee boleh klik Link dibawah




Friday, 15 February 2019

Set Kecantikkan Shaklee


Hari ini sahaja nak share tentang suplemen yang buat azimah jadi bertambah suka dengan suplemen Shaklee.



Its started masa mula berpindah balik ke Kampung. Memang tak ambil port pun tentang cuaca dan how it effect my skin. Tinggal dekat dengan persisiran pantai.  Tahulah kan macam mana sinaran matahari nya dan panas nya macam mana kan. Itu pun tak ambil kisah lagi tu. Tahu mengeluh panas nye duduk kampung je...( hahaha)

By one day, husband tegur, kenapa kulit muka azimah makin gelap. Seriusly, mase berpindah balik kampung dan


jadi fulltime housewife. Memang tak fikir nak jaga kulit atau bagai la.  That time pun tak kisah sangat teguran suami. But, satu hari tu balik rumah mak. Mak tegur gelap nya kulit azimah dan compare tengok adek and kakak. Baru lah perasan. Eeee teruk nya muka azimah, gelapnya. Masa tula baru terhegeh nak nak google cari produk pulihkan dan cerah kulit muka. Padan muka.

Masa tulah barulah terfikir tentang ESP dan SR Vitamin C ni, dan memang dah tahu pun kebaikkan ESP. Dulu ade juga la ambil ESP mase kerja dulu tapi sebab rase tak sedap. Tak la minum sangat.Vitamin C belum pernah cuba masa kerja dulu. Pernah makan Chewable vitamin C je itupun sebab murah (hahaha)

Nak tak nak,  Nak cantikkan kulit muka kan. Order la juga ESP dan SR Vitamin C. Mase tu tak silap order dengan upline kot. Tak ingat pulak.

Mase terima ESP tu berkira juga lah nak minum ESP ni. Sr Vitamin C tu tablet, tak apalah telan je. Masam masam kan ok la nak telan.

ESP ni problem, baru la mase tu teringat ESP ni boleh bancuh dengan apa apa minuman lain. First resepi azimah try. ESP dengan Milk.  Mase tu, wow sedap! memang confirm boleh habis. Sampai la sekarang dok ambil ESP dengan Milk. Sometimes ambil dengan koko. Banyak je resepi ESP ni awak semua boleh follow.

Alhamdulillah sejak konsisten amalkan ESP dan SR Vitamin C ni. Kulit muka bertambah sihat, cerah. Result masa tu tak sampai sebulan konsisten setiap hari ambil ESP dan SR Vitamin C Shaklee ni

Ok kat bawah azimah share sekali antara lain kebaikkan ESP dan Sr Vitamin C ni.


=============
ESP SHAKLEE
=============
KELEBIHAN ESP UNTUK KECANTIKAN .
  • Menjadikan kulit jadi lebih cerah, anjal dan gebu
  • Mengatasi masalah parut gelap atau berlubang
  • Mengatasi masalah kulit terlalu kering / oily
  • Menjadikan kulit lebih halus dan lembut
  • Mengawal masalah pertumbuhan jerawat
  • Menguatkan akar rambut dan mengurangkan keguguran rambut
  • Mengekalkan tenaga untuk jangka masa panjang .
KEBAIKAN ESP DARI SUDUT KESIHATAN .
  • Meningkatkan sel darah putih yg merupakan sistem pertahanan badan
  • Menguatkan rahim terutama yang pernah mengalami keguguran
  • Mengelakkan kerapuhan tulang
  • Memelihara kesihatan jantung
  • Membentukan sel-sel baru
  •  Merendahkan bacaan bacaan diabetes dengan menstabilkan paras glukosa .
KHASIAT ESP UNTUK MASALAH GASTRIK

  • Mengurangkan keasidan dalam perut
  • Memgelakkan hakisan dinding perut
  • Membaiki tisu-tisu perut yang telah terhakis .

KELEBIHAN ESP UTK IBU MENGANDUNG

  • Meningkatkan imuniti badan ibu mengandung
  • Mengawal berat ibu mengandung dan elak daripada diabetes
  • Membantu pembentukan otot dan otak bayi
  • Membantu menjadikan kulit baby dan ibu lebih cantik dan gebu
  • Membantu ibu yg mengalami morning sickness dan alahan yang teruk
  • Bantu untuk kekal bertenaga .


=====================
SR VITAMIN C SHAKLEE
=====================
KELEBIHAN VITAMIN C SHAKLEE


  • Membentuk kolagen dalam kulit – vitamin C Shaklee ini akan merangsang pembentukan kolagen dan menyebabkan kulit menjadi tegang.
  • Mencerahkan kulit.
  • Membantu menggecutkan dan menghilangkan jerawat
  • Menaikkan seri wajah muka kerana collagen dalam badan telah bertambah
  • Melambatkan proses penuaan.
  • Menghalang pembetukan pigmen yang menyebabkan masalah jeragat.
  • Meningkatkan sistem imunisasi badan.
  • Pengganti "Panadol"
  • Membantu mengurangkan masalah alergi dan resdung.
  • Mengatasi masalah gusi berdarah.
  • Menghilangkan jerawat yang teruk
  • Mengecilkan lubang pori di muka

Testimoni penguna





Nak order??

Cepat wassap je azimah
 📲 www.wasap.my/60196173299

Azimah Tahir
Your Business Partner
Shaklee Independant Distributor

#shakleekerteh #shakleepaka #shakleedungun #shakleemurah #shakleemalaysia #sicantikshaklee  #setkulitcantik

Saturday, 9 February 2019

Shaklee Business Leader National Conference 2019, See You There!

Setiap kali dengar pasal Shaklee Business leader National Conference(BLNC) ni jadi teruja. jadi bersemangat nak join dan hadir ke majlis pengiktiran leader leader didalam shaklee.


 Majlis ini mengumpulkan semua leader leader di Malaysia. Mereka yang hadir adalah mereka yang berpangkat Supervisor hingga ke rank Tertinggi didalam Shaklee.

Thursday, 7 February 2019

CHINESE NEW YEAR OFFER


Hope not so late to wish All Malaysian Celebrate Chinese New Year.
A Happy Chinese New Year  
Gong Xi Fa CAI

Sunday, 3 February 2019

10 Sebab Mengapa Anda harus Berbisnes dengan Shaklee dan


Business Shaklee adalah business yang sustain?
10 sebab untuk ini antara sebab mengapa anda harus berbisnes dengan Shaklee  yang terus Kukuh selepas beratus tahun dan..

Wanita ini Memilih Berpantang Moden Selepas Czer kali Ke Tiga

Pengalaman bersalin dan czer bukan sesuatu yang di ingini untuk para ibu. Jom selami pengalaman ibu ini yang bersalin dan berpantang secara moden selepas czer kali ke tiga nya.