Search This Blog

Tuesday, 14 February 2017

PELUPA APAKAH PENYEBABNYA

Anda Pelupa


Itu yang sering terjadi sejak kebelakangan ni. Dua Tiga bulan mula merasakan banyak benda yang cepat lupa. Mula-mula tak ambil tahu, sebab diri selalu kaitkan sindrom 'mak-mak' selepas melahirkan (putus urat). Malah ada juga suami bersungut yang kita ni asyik lupa ja!. masa tu masih tak ambil pusing lagi. sehingga satu ketika insiden yang kita rasa 'What Wrong With Me!'. Masa nilah diri kita ni mula google tentang kenapa kita asyik jadi pelupa sejak kebelakangan ni.


Kemudian kita terjumpa pencerahan dari seorang doktor ni berkaitan penyakit pelupa ni di laman http://www.alodokter.com/komunitas/topic/pelupa-di-usia-muda. 

Dari pencerahan doktor tersebut, salah satu sebab kita asyik lupa adalah disebabkan 

  1. Anemia - Kekurangan Sel Darah Merah Dalam Badan
  2. Hipoglikemia - kadar gula dalam darah yang menurun
  3. Gangguan psikology - Stress atau mudah cemas
  4. Kekurangan Nutrisi untuk otak seperti vitamin B1 dan B12

Gejala pelupa ini boleh juga diatasi dengan:-
  • Fokuslah terhadap apa yang Anda sedang lakukan
  • Makan makanan sehat dan bergizi tepat waktu
  • Minum air sekurang kurangnya 2 liter sehari
  • tidur dan istirahat yang cukup
  • kelola stress psikologis
  • Olahraga teratur sesuai dengan kemampuan
  • dll.

Jadi kita dah TAK NAK lupa-lupa. dari keterangan jelas kenapa kita asyik lupa-lupa. Jadi kita pun consume


VITA-LEA IRON FORMULA
 -  kaya dengan  28 vitamin dan mineral  untuk kesihatan keseluruhan dan bagus untuk anemia

B COMPLEX WITH ACID FOLIC
- Ia mengandungi semua 8 jenis vitamin B untuk membantu pembaikan sel darah merah dan membantu mengurangkan stress juga  baik untuk otak.


Anda yang berminat untuk dapatkan suplemen tersebut boleh terus menghubungi Azimah di talian 0196173299 ATAU boleh terus buat belian terus dengan klik ikon dibawah


ATAU

Anda boleh dapatkan harga yang lebih murah  15% hingga ke 20% ke atas segala barangan shaklee dengan mendaftar sebagai ahli.


Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi seperti tertera dibawah:


Pengedar Sah Shaklee Paka: Azimah Tahir (Shaklee ID:1121584)
0196173299 (Whatsapp / SmS)
naziet83@gmail.com
cod: Business Park Paka

No comments:

Post a Comment