Search This Blog

Thursday, 22 May 2014

DIET TIP: AIR KOSONG TAPI LEBIH BERASA

Sekadar perkongsian selalu terima tip-tips ni daripada link ni...Womens Healths dan daripada kawan Muko Buku dengan rase nak ber kongsi ini tips untuk saya guna pakai.. yerla.. sy ni mane nak minum air kosong atau air masak ni... . kepada sesiapa yang mengalami problemazzz same.. mari kita cube tip ni sambil minum air kosong yang eeyarrrkkk ni.. tranform kan air kosong kita ke air yang lebih berkhasiat n leh jadi kuruszzz... kate nye....


1. Air Cinnanmon.
 
Tips asal daripada TheKitchn: Reneh batang kayu manis dalam secawan air, air renehan tu kita campur la dengan dengan air sejuk dan ais. Bukan sahaja air berperisa sedap, tetapi kayu manis datang dengan pelbagai manfaat kesihatan sendiri.


2. Steep Herbs
Ini kita tambahkan je daun pudina atau daun selasih kedalam air kita.. kalau rajin tambah limau ke atau tambah lemon..ini pun bagus.. boleh kurus wei... tp xperlu tambah gula r...ok..tak caye leh bacae je kat laman ni...TIPS

ini gambar dr Mr. Google je..

Atau korang boleh try infuser water.. Ini pn kengkawan dok share kat laman muka buku.. so share 2 la aper yang patut....sesape nak cube.. leh  try resipi kat bawah..


3. Teh hijau, pudina, dan limau - Untuk membakar lemak, penghadaman, sakit kepala, kesesakan dan penyegar nafas.
 
4. Strawberry dan kiwi -. Untuk kesihatan kardiovaskular, perlindungan sistem imun, peraturan gula darah, penghadaman.
 
5. Timun, limau, dan lemon - Untuk water weight management, kembung, kawalan selera makan, penghidratan, penghadaman.
 
6.Lemon, limau, dan oren -. Untuk penghadaman vitamin C, pertahanan imun, pedih ulu hati, (yg niminum pada yang suam atau pada suhu bilik)

Elok untuk hidrat & Detox.. Buah-buahan tu kalau boleh rendam kan lah dulu 30 minit baru la ade kesan nye..

Untuk memudah kan korang.. Infuser Water ni dah ade bottle tersendiri yang memudahkan korang...korang guna  Mr. G.. banyak link yg menjual bottle ni..contoh nye macam ni...
gambar dari link Infuser Water Bottle

ok la... bye...

No comments:

Post a Comment