Friday, 9 June 2017

TESTIMONI ATASI BATU KARANG



Testimoni PN AKMAL MUSTAFA
supermom shaklee stories

[SAKIT BATU KARANG SEMBUH SELEPAS AMALKAN VIVIX]

Assalamualaikum W.B.T. Nama saya Akmal Mustafa dan berumur 28 tahun. Saya seorang suri rumah, mempunyai 3 orang anak dan kini menetap di Terengganu. Saya pernah mengalami masalah sakit kencing sejak dari bangku sekolah. Seingat saya ketika saya di tingkatan tiga.

Penyakit tersebut berlarutan untuk jangka masa yang agak lama. Hinggalah apabila saya berkahwin pada tahun 2008. Kesakitan yang saya alami semakin teruk. Saya mula tahu saya menghidap batu karang apabila terjadi insiden selepas saya mengurut perut dengan bidan, pada hari yang sama saya merasa sakit yang terlampau dahsyat.

Seperti ada sesuatu yang tajam seolah menghiris bahagian peranakan seta saluran kencing saya hingga menyebabkan saya menggelupur kesakitan. Bahkan saya tak mampu untuk berjalan kerana terlampau sakit. Suami saya terpaksa menggendong saya ke hospital kerana keadaan saya yang tak mampu untuk berjalan. 

Bermula dari situ doktor melakukan scan dan test urine dan dapat detect saya mengalami batu karang. Ini berlarutan sehingga saya merasa sakit dalam saluran kencing, sakit ketika bersama suami, rahim bengkak dan jangkitan kuman. Saya mengalami perkara ini sejak berumur 15tahun. Selain ubat hospital saya ada berikhtiar dengan ubatan kampung. Minum rebusan akar kayu dan ubat homeopathy.


Tapi kesannya saya mengalami pening yang melampau serta saya juga terpaksa berjumpa pakar ENT kerana ubat yang saya makan menyebabkan dalaman saya kepanasan hingga memberi effect telinga saya sakit dan berdengung.


Doktor sarankan saya berhenti dan mencadangkan saya supaya makan ubatan yang telah ditetapkan dos pengambilan yang betul. Akhirnya saya stop dan selepas itu hanya menggunakan suplemen Shaklee. Saya berikhtiar dengan produk Shaklee selepas hasil pencarian di internet.

Pada mulanya saya hanya mengambil Alfalfa Complex dan Garlic sebagai langkah untuk mencegah kencing kotor. Alhamdulilah sekitar 1 minggu konsisten saya dapat kesan positif. Sakit bertahun yang saya alami dan bergantung dengan pil killer untuk tahan kesakitan hilang! Lepas tu saya mula ambil tambahan vitamin lain seperti Ostematrix dan Vita-C. Then saya buat pemeriksaan doktor untuk kepastian, sakit kencing saya hilang, kencing kotor pun pulih, rahim dah tak bengkak. Tapi batu karang masih ada.

Kemudian saya mula membeli tambahan vitamin sebab saya nk kesan yang extra. Saya nak hilangkan terus batu karang. Saya mula minum Vivix. Alhamdulilah. Bersyukur sgt asbab sebotol Vivix yang saya minum, hasil pemeriksaan doktor batu karang saya hilang! Doktor pun terkejut dan tanya apa yang saya amalkan. Saya bawa botol Vivix dan tunjuk pada doktor. Doktor nasihatkan saya untuk terus amalkan pengambilan nutrisi yg sihat untuk mencegah batu karang dari terbentuk kembali. Saya mula beli Vivix selepas daftar sebagai ahli Shaklee.

Saya tahu tentang Vivix hasil dari research dan produk study serta mencari testimoni pengguna Vivix. Saya mengambil sesudu kecil sekali sehari. Saya juga turun mengambil suplemen Shaklee lain seperti Garlic, Alfalfa, Garlic, Vita-C dan Ostematrix. Antara hyling crysis yang saya alami ialah letih dan mengantuk, kencing menjadi sangat kuning dan beransur bersih dari hari ke hari. Oleh kerana saya menyusukan anak, hari pertama dan kedua baby kurang menyusu, mungkin ada perubahan pada rasa. Tapi saya lebihkan minum air putih. Sesudu Vivix sehari saya bahagikan untuk pengambilan 3 hari supaya kandungannya dapat balance dgn tubuh saya.

Alhamdulilah dengan cara tu baby saya kembali menyusu macam biasa dan lepas tu saya minum sesudu kecil sekali sehari balik. Dua minggu selepas minum Vivix, perubahan ketara saya tak lagi rasa sakit dan tak selesa pada saluran kencing. Tubuh menjadi ringan dan bertenaga dan tak mudah letih. Susu badan juga semakin meriah.

Saya mengambil masa dua bulan makan pil dan vitamin dan 2 minggu untuk menghabiskan 1 botol Vivix. Hasil scan dan urine test kuman batu karang dan batu karang hilang. Saranan saya pada yang mengalami penyakit batu karang, cubalah berikhtiar dengan suplemen Shaklee terutamanya Vivix, kerana Vivix berfungsi membantu untuk merawat sistem dalaman tubuh badan kita.


Saya sangat bersyukur pada Allah asbab pengambilan ViVix dan beberapa vitamin lain batu karang saya sembuh. Saya sangat berpuas hati dengan produk Shaklee. Alhamdulilah dan syukur kehadrat Ilahi dengan limpah kurniaanNya saya sembuh dan dapat menjalani kehidupan dengan selesa dan tenang. Terima kasih atas peluang ini.

APE ITU VIVIX
Vivix merupakan minuman botani lazat yang mengandungi campuran botani khas Shaklee termasuk ekstrak Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Eldeberi Eropah dan Lobak Ungu.


Jadi dapatkan vivix dengan hubungi azimah ditalian 0196173299 atau membuat pembelian terus dengan klik VIVIX.

Anda boleh hubungi azimah untuk dapatkan  harga promosi 

FAKTA NUTRISI MEALSHAKE

Nak beli kena tahu ape kandungan didalam sesuatu produk kan. Jadi azimah share sikit kandungan nutrisi Mealshake shaklee ni


RamuanSetiap Hidangan (34g) (1/4 cawan)
Campuran Kosong
Setiap 100 g
Kalori120 Kcal353 Kcal
Kalori dari lemak5 Kcal13 Kcal
Jumlah Karbohidrat23.0 g67.6 g
Gula16.0 g47.1 g
Fiber Pemakanan3.0 g8.8 g
Protein7.0 g20.6 g
Jumlah Lemak0.5 g1.5 g
Lemak Tepu0.0 g0.5 g
Lemak Trans0.0 g0.0 g
Lemak Monopolitaktepu0.0 g0.0 g
Lemak Politaktepu0.0 g0.0 g
Kolesterol5 mg15 mg
Sodium80 mg235 mg
Potasium230 mg676 mg
Vitamin A375 μg1103 μg
Vitamin C18.0 mg52.9 mg
Kalsium200 mg588 mg
Zat Besi6.3 mg18.5 mg
Vitamin D31.0 μg2.9 μg
Vitamin E7.0 mg20.6 mg
Tiamin0.5 mg1.5 mg
Riboflavin0.2 mg0.6 mg
Niasin7.0 mg20.6 mg
Vitamin B60.6 mg1.8 mg
Folat140 μg412 μg
Vitamin B121.2 μg3.5 μg
Fosforus150 mg441 mg
Iodin52.5 μg154.4 μg
Zink4.5 mg13.2 mg
Selenium24.5 μg72.1 μg






















































Jadi dapatkan mealshake dari shaklee dengan hubungi azimah ditalian 0196173299 atau klik MEALSHAKE untuk membuat pembelian terus.




Thursday, 8 June 2017

KEISTIMEWAAN MINYAK IKAN SHAKLEE


Anda perlu tahu tak semua minyak ikan dipasaran adalah sama. Seperti kami dishaklee keistimewaan kami adalah:

Minyak Ikan Berpekatan Tinggi
OmegaGuard™ membekalkan spektrum lengkap tujuh jenis asid lemak perlu Omega-3 tulen, yang biasanya ditemui secara semula jadi dalam ikan kecil di habitat lautan dalaman air sejuk. Setiap hidangan mengandungi kepekatan 999mg Omega-3 (546mg EPA yang bermanfaat untuk kesihatan anda dan 360mg DHA yang penting untuk perkembangan dan fungsi normal tubuh).

Penyulingan Molekul Berganda
Untuk memastikan ketulenan dan kepekatan, minyak ikan di dalam OmegaGuard™ menjalani proses moden Penyulingan Molekul Tiga Peringkat yang memekatkan asid lemak Omega-3 dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti raksa, plumbum, kadmium, arsenik dioksin, PBC dan lain-lain bahan cemar. Mengurangkan bau dan rasa kesan hanyir.

Sahabat Laut
Diiktiraf oleh Friend of the Sea® untuk membantu memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tinggi yang stabil untuk produk Shaklee tanpa menjejaskan alam sekitar

Minyak ikan ni memang baik diamalkan untuk penjagaan jantung.

Next entry saya akan berkongsi testimonies minyak ikan shaklee atau  juga dikenali sebagai omega.

Jadi dapatkan omega Dari shaklee dengan hubungi azimah @0196173299


Wednesday, 7 June 2017

KEPENTINGAN KOLAGEN

Tahukah anda?

Kolagen bertindak seperti “gam” yang mengikat tubuh anda dan ia ditemui dalam otot, tulang, tendon dan paling banyak, dalam kulit.

Kolagen dikenali kerana manfaatnya kepada kulit, seperti menjadikan kulit anda lebih tegang, elastik, dan gebu, mengurangkan liang pori, kedutan dan garis halus, merangsang kulit yang lebih cerah dan licin, kuku yang kuat serta rambut yang lebat dan bersinar.

Pengeluaran kolagen secara semula jadi berkurangan apabila umur bertambah, menyebabkan kulit kendur, kedutan dan garis halus terbentuk dan rawan pada sendi menjadi lemah. 

Tingkatkan kolagen anda sekarang untuk kulit yang kelihatan lebih sihat!

Nak dapatkan kolagen.
Hubungi azimah @0196173299
Pengedar shaklee anda




Monday, 22 May 2017

TOP 10 PRODUK SHAKLEE

Berikut senarai top 10 produk Shaklee dipasaran di Malaysia

Tangga pertama sudah tentu si juara vivix

1. Vivix


2. ESP

3. Omega Guard

4. Vitamin C plus

5. OsteMatrix

6. Alfalfa Complex


7. Vita E Complex

8. Vita-Lea with Iron

9. Shaklee Collagen Powder

10. Lecithin

Awak mesti berminat nak dapatkan produk macam di atas boleh terus hubungi azimah ditalian 0196173299


Sunday, 23 April 2017

KEBAIKKAN SOYA DARI ESP SHAKLEE

Dengan pengambilan konsisten ESP yang diperkaya dengan khasiat soya ni. Saya dah rasai antara kebaikkan soya ni.

Jom tengok kebaikkan soya ESP dari shaklee ni.


































Nak rasa kan kebaikkan kacang soya ni dari Shaklee macam saya? jom dapatkan dengan menghubungi saya di talian 0196173299 atau membuat pembelian terus dengan klik ikon dibawah

ATAU

Anda boleh dapatkan harga yang lebih murah 15% hingga ke 20% ke atas segala barangan shaklee dengan mendaftar sebagai ahli.


untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi seperti tertera dibawah:

Pengedar Sah Shaklee Paka: Azimah Tahir (Shaklee ID:1121584)
0196173299 (Whatsapp / SmS)
naziet83@gmail.com
cod: Business Park Paka, Terengganu



Wednesday, 19 April 2017

SHAKLEE MALAYSIA NEW OFFICE BUILDING AT SUNWAY starting APRIL 24TH, 2017


WOW!! bermula pada 24th April 2017 pejabat Shaklee Malaysia akan berpindah ke bangunan baru seperti alamat dibawah.

Level 2, Sunway Geo Tower,Jalan Lagoon SelatanBandar Sunway,47500 Subang JayaSelangor Darul Ehsan

tel:03-5622 3188 toll free:1800 88 6577
fax:03-5622 3199


Dengarnya bangunan baru ini super easy, dengan adanya kedai Shaklee dengan konsep pick n pay macam supermart. we go and pick what we want and pay. memang berbeza dengan konsep shaklee sebelum ini.

oHH!..nak bagitahu lagi. di bangunan baru shaklee tu nanti akan diadakan

COMMUNITY HEALTH EVENT

6-7TH May -  Your Health Matter

20 -21st May - Family Wellness

Aturcara:
health Check
Nutritional Counseling
Shaklee Opportunity Hour
Fun Activities, Goodies, Prizes dan Banyak lagi

tengok gambar dibawah for detail.



ok.ok.kalau korang nak dapatkan produk shaklee boleh juga menghubungi azimah tahir ditalian 0196173299 atau klik ikon dibawah untuk pembelian terus




ATAU

Anda boleh dapatkan harga yang lebih murah  15% hingga ke 20% ke atas segala barangan shaklee dengan mendaftar sebagai ahli.


Untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi seperti tertera dibawah:


Pengedar Sah Shaklee Paka: Azimah Tahir (Shaklee ID:1121584)
0196173299 (Whatsapp / SmS)
naziet83@gmail.com
cod: Business Park Paka